onsdag 16 januari 2008

Au revoir, cher Betsen


Detta inlägg har ingetsomhelst med politik att göra. Det har att göra med Serge Betsen. De flesta av er har ingen aning om vem tusan Serge Betsen är, det är inte ert fel. Min gode vän i Stockholm, Kristoffer Girhammar ringde och meddelade med sorg i rösten att Betsen skulle lägga av. Minns att jag tittade rakt ut i luften och tänkte "åh nej, inte en till". Betsen är kanske en av Frankrikes genom tiderna hårdaste flankers (Jean-Pierre Rives inräknad). Han har mer ärr i ansiktet än hela tungviktsboxareliten tillsammans. Han är hard as coffer nails. Vidare ingick han i en lysande trio med Olivier Magne och Imanol Harinordoquy i det franska landslaget. Nu återstår bara Harinordoquy. Aldrig mer kommer vi se Betsen i den franska tröjan, och efter sommaren får vi inte ens se honom i Baskiens stolthet Olympique Biarritz. Ett sista Borokka!!! till mannen som gett glans åt Stade Aguilera , Estadio Anoeta och inte minst landslaget. Vi glömmer dig aldrig, Serge Betsen. Det gör nog inte de andra som spelat mot dig heller, när väl revbenen läkt...



2 kommentarer:

Anonym sa...

A damn shame men jag tänkte bjuda in honom att lira lite boll med tuffingarna i Bajen OB.....när han väl fyllt 35 den jäkla snorungen :)

Anonym sa...

Jaha, nu har man petat ett antal storspelare inför kommande six nations.... jag håller för öronen och tycker att det skräller rejält när grottmannen Chabal, lillen Mignoni, blixten Poitrenaud, jätten Thion och mittmannen Marty petas. Fem jättar på den internationella scenen och om de kan finna bättre spelare, eller kanske spelare med mer flärd, än dessa så bådar det gott för Les Bleus och six nations kanske blir roligare än super14 att titta på.