måndag 17 mars 2008

Tungt hjärta

men hjärnan fick rätt i lördagens batalj om RSB Six Nationspokalen. Wales tog en Grand Slam efter vinst mot Frankrike med 29-12. Jag undrar om inte Marc Lièvremont hade fått det enklare om han hållt sig till ursprungsplanen, att bloda in sina nya 18-20-åringar. Istället såg vi det gamla gardet, även om David Skrela kanske inte är så gammal egentligen. Hade dock hellre sett Trinh-Duc på hans position. Lite nytänkande i centerkombinationen Traille-Jauzion hade inte heller suttit fel. Jauzion räknar jag fortfarande som världens bästa andrecenter, men han hade en blek dag, mest för att Traille föll in i crash-boll tänkandet och Jauzion fick knappt en boll levererad till sig under 80 minuter. Skulle man varit konsekvent med det äldre gardet skulle man dock ha plockat in Aurelien Rougerie som partner till Toulouses speedster Vincent Clerc. Nåja, man fr svälja nesan och se framot emot att klubbsäsongen åter kommer i takt nu när stjärnorna är tillbaka. För USAP:s del betyder det att Nicholas Mas återkommer i förstaledet, liksom Guilhem Guirado (född 1986!!!).

Allez les Catalans!

8 kommentarer:

Saga sa...

Hej du :) Ja, vad har de att lära ut? Inte mycket, enligt min erfarenhet (mest "data för nybörjare" och "så här söker du jobb"). Äkta vara är att föredra, sen om de är moderatjävlar eller inte påverkar väl inte lärarkvalitén, får man väl hoppas :)

Per Gjörloff sa...

Nej, äkta vara är alltid bäst :-) Fast läraren ibland är moderat. Dock till mitt försvar så var jag inte aktiv inom politiken då jag hade dig som student. Passiv medlem räknas kanske inte då?

Saga sa...

Räknas inte som vadå? Låter nästan som att du ber om ursäkt för din partitillhörighet (vilket iofs inte är mig emot, haha) ;)

För övrigt tycker jag, rent objektivt, att du var en av få bra lärare på IMJ, och som en kommentar till inlägget om uppsatser härovan kan jag ju tillägga att utan dig hade Anettes och min uppsats gått samma öde till mötes som min C-uppsats i journalistik - underkänd pga inkompetent handledare.

Per Gjörloff sa...

Ha ha - nej, jag skulle aldrig få för mig att be om ursäkt för min partitillhörighet. Vad jag däremot ville poängtera var att jag aldrig använde föreläsningssalen för att bedriva partipolitik, något som tyvärr är ganska vanligt på de svenska universiteten...

Jag tackar allra ödmjukast för berömmet. Bra betyg från studenter smäller betydligt högre än beröm från prefekten... Får passa på att ge beröm tillbaka för språket på din blogg. Exemplariskt så som det anstår en av mina f.d. studenter ;-)

Saga sa...

Sånt tycker jag inte om, att lärare - oavsett vilken nivå det är på - färgar av sig på sina studenter. Om man vill titulera sig som en bra lärare ska man se till att lära eleverna tänka själva.

Tack själv :) Det smyger in nåt slarvfel ibland (som i mitt svar till din kommentar - "öronmörkta"), men då skyller jag alltid på yttre omständigheter, haha!

Per Gjörloff sa...

Jag brukar skylla mina egna språkliga tillkortakommanden på att jag har alldeles för långa fingrar för tangentbordet på min laptop... Brukar funka... :-)

Saga sa...

I mitt fall kan det handla om att mina fingrar är för korta och tjocka för det externa tangentbordet som jag kopplat in i laptopen, men i de flesta fall skyller jag på trötthet och/eller sjukdom för där kan ingen motbevisa mig (inte när det gäller fingrarna heller visserligen...) :D

Per Gjörloff sa...

Man brukar alltsomoftast hitta en ursäkt... fingrar på tangentbordet har alltid en tendens att vara för långa, för korta, för tjocka eller smala. Undrar när man kan beställa en tangentbord anpassat för ens egna fingrar. I mitt fall extremt långa och extremt smala... Tangentbordet skulle förvisso se rätt märkligt ut, men vad tusan...